lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Kerületi Cserkésznap 2024

A Magyar Cserkészszövetség III. kerület (Nyugat-Magyarország) égisze alatt a lenti 362. sz. Szent Mihály Cserkészcsapat és a Városi Könyvtár Lenti szervezésében tartotta meg Lentiben a Kerületi Cserkésznapját.

A rendezvény gerincét a kerület cserkészeinek akadályversenye adta, melyben 4-6 fős őrsök vetélkedtek. A verseny Lenti belvárosában zajlott,  része volt a városi tájfutás is, melyre nyílt kategóriában a város és környékének lakói is nevezhettek. Könyvtárunk is az akadályverseny egyik állomása volt, délelőtt és délután összesen 18 kiscserkész, cserkész és kósza csapatot vártunk feladatainkkal. Beugró kérdésként a „Kalandos küldetés” című könyvsorozatból tettünk fel egy-egy kérdést, majd jöhetett a könyvtári totó, képkirakó és a dalos feladványunk. A cserkészélet szerves része az éneklés, így senkinek sem okozott gondot gyermekkorunk dalainak (Süss fel nap!, Csip-csip csóka) felidézése és eléneklése. Utolsó feladatként tapintással, szaglás útján és kóstolással kellett felismerniük különböző tárgyakat, alapanyagokat. Sok nevetés, buzdítás, jókedv, némi útbaigazítás és már igyekeztek is a következő állomás felé az őrsök. Ezúton is gratulálunk minden csapatnak!

A mozgalmas nap zárásaként mi, könyvtáros állomásvezetők is részt vettünk az éjszakai túrán Právics Márk természetvédelmi őrrel. Nem várt ajándékként megfigyelhettünk egy hívásunkra érkező, párját kereső macskabaglyot is, majd a hazafelé vezető úton egy járdán sétáló gólyával is találkozhattunk.

Kapcsolódó képek - Kerületi Cserkésznap 2024

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti