lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Országos Könyvtári Napok 2020

Idén is csatlakoztunk az őszi Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához.

Október 5-én délután a helyi nyugdíjasok érkeztek a könyvtárba. A Civil Nyugdíjas Klub, a Gyalogló Idősklub, az Idősügyi Tanács és a Szépkorúak Civil Szervezete csapatai mérték össze tudásukat egy vidám vetélkedő során. A feladatok témái között szerepelt a festészet, sport, operett, gasztronómia, film és zene. Az eredmény szoros versenyben dőlt el, a "Ki tud többe...?" elnevezésű vetélkedőt fél pontos előnnyel az Idősügyi Tanács ötfős csapata nyerte meg.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. Ehhez és egy jeles magyar évfordulóhoz kapcsolódott csütörtök esti programunk. 1920. január 3-án született Vajda József népdalgyűjtő, pedagógus. Horváth Károllyal együtt neki köszönhetjük a zalai népdalkincs feltárását, megőrzését, a mindenki számára való hozzáférést, születésének 100. évfordulóját egy rendhagyó emlékesttel ünnepeltük. A vírushelyzet miatt a közreműködők műsorszámait felvételről tekinthették meg vendégeink. A lenti Nefelejcs Dalkör, Trilla Kamarakórus és Sági Abigél, a lovászi Mixolíd Kamarakórus és a Csesztregi Pávakör Vajda József gyűjtéséből származó dalokat adtak elő. Vendégünk volt Vajda László, aki az est végén családi történetek is mesélt édesapjáról.

Csillogó szemek, ügyes kezű kicsik és nagyok, gyermekkacaj - ilyen jó hangulatban telt az idei Könyves Vasárnap. Természetesen az óvónénik is készültek az eseményre bábjátékkal, kreatív foglalkozással. A gyerkőcök a három nyúl történetét nézhették meg a Napvirág Bábcsoport előadásában, mely ismét nagy sikert aratott. A mesét követően a kézműveskedni vágyók készítettek vidám baglyokat és cseppet sem félelmetes madárijesztőket. A könyvkölcsönzés, ingyenes beiratkozás mellett népszerű volt könyvvásárunk is, ahol mindenki találhatott magának "csemegét". A rossz idő ellenére is egy vidám, tartalmas napot töltöttünk együtt.

zaol.hu: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/programok-szepkoruak-szamara-lentiben-4566667/

Muravidéki Magyar Rádió: https://stari.rtvslo.si/mmr/prispevek/174722991

Kapcsolódó képek - OKN 2020 - "100 éve született Vajda József"

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti