lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Kéklámpás modellek - kiállításmegnyitó

„Élmények szemnek és fülnek”. 2024. május 14-én este nyílt meg Árkus Péter „Kéklámpás modellek” című kiállítása könyvtárunkban.

A tárlat bemutatkozott már Letenyén és Nagykanizsán is, most Lentibe érkezett. Hogy most miért Lenti? Árkus Péter több szállal is kötődik városunkhoz, 2013-ig aktív tagja volt a Kerka Táncegyüttesnek. Ezek az évek életének meghatározó és szép korszaka volt, nem volt kérdés, hogy eleget tesz a felkérésnek és a kéklámpás modellek itt is láthatóak lesznek.

Nyitányként egy ismerős dallam csendült fel - a Lenti Ádám Jenő AMI növendéke Török Regő -felkészítő tanára Bachman János, zongorán kísérte Nagy Krisztina-  Vangelis Tűzszekerek című darabját adta elő kürtön, így téve még hangulatosabbá az estet.

A rendezvényt Lapath Gabriella igazgatónő nyitotta meg, majd a gyűjtő szavait Baksa Melinda tolmácsolta a közönségnek. A 76 elemből álló gyűjtemény 5 tárlóban kapott helyet, az 1950-es évektől napjainkig találhatóak meg a készenléti rendőrség és a társszervek járművei.  Megtudhattuk, hogy ezek a modellek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, döntő többségük megrendelésre készült, ám van pár olyan darab is, amit vásárolt, az egyik pedig Las Vegasból került a gyűjtő tulajdonába.

A tárlat június 28-ig látható olvasótermünkben. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Kapcsolódó képek - Kéklámpás modellek - kiállításmegnyitó

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti