lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Kiállításmegnyitóról röviden

Érzelmek, képek és színek kavalkádja - szívből örülünk, hogy könyvtárunk adhat otthont egy helyi hobbyfestő, Nemes Nikolett munkáinak.

Az „Illusztrált érzelmek és hangulatok„ című kiállítás megnyitó estjét Lapath Gabriella, könyvtárunk igazgatónője és Nyilas Ibolya, Lenti Város Roma Önkormányzatának elnöke nyitotta meg és moderálta.

Horváth László polgármester köszöntőjében méltatta városunk pezsgő kulturális életét. Dosztojevszkij szavait idézve hívta fel  a figyelmet az alkotó munka jelentőségére a mindennapi életben: „A művészet éppen olyan szükséglete az embernek, mint az evés és az ivás.“

A tárlatot Fehér-Nemes Dzsenifer és Sebestyén Réka, a kiállító testvére és barátnője nyitották meg. Fontosnak tartották kiemelni azt, ahogy Niki a képi világban jeleníti meg mindazt, ami a lelkét megérinti. Az élénk színek, az egyedi látásmód és a különleges téma mind-mind azt jelzi, hogy az alkotó nemcsak hobbiként tekint a festésre. Nemcsak a vásznakat tölti meg érzelmekkel, de az újrahasznosítás jegyében farmeranyagra festett mintákkal is leteszi egyedi kézjegyét.

Az est végén Cselenkó Emili versben üdvözölte édesanyját.

Ha szívesen bepillantana Nemes Nikolett munkáiba, az őszi hangulatú kiállítás október 15-ig tekinthető meg galériánkban.

zaol.hu: https://www.zaol.hu/helyi-kultura/2022/09/nemes-nikolett-hobbifesto-kepeibol-nyilt-kiallitas-lentiben

Kapcsolódó képek - Nemes Nikolett kiállításának megnyitója

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti