lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Kovács Krisztián kötetének bemutatója

2022. szeptember 23-án pénteken a városi könyvtár rendezésében mutatták be a helyi kötődésű, Budapesten élő Kovács Krisztián első regényét, melynek címe Hiányzó történetek. A kötetet Horváth László polgármester méltatta, majd Dányi József beszélgetett a szerzővel.

Megtudtuk, hogy a regény alapvetően családregény, melyben a főszereplő kutatja nagyapja múltját, bemutatja az apa- fiú kapcsolatot, közben képet adva a 20. század Magyarországáról. A történet kalandos utazás kontinenseken át, valós és fiktív is egyben. A kötet fő vonalát a transzgenerációs traumák adják, melyek a főszereplőt fiatal felnőttként érik utol, rádöbbenve arra, hogy milyen titkok rejtőznek családja múltjában.

Az író az úgynevezett discovery writing módszerét követi, mely abból áll, hogy van egy alaphelyzet és onnantól a történet vezeti tovább a szereplőket. Először megírja a történet vázát, kutatni csak utána kezd. A könyv megjelenését jelentős kutatómunka előzte meg.

 A beszélgetés során szó esett az olvasás/írás/irodalom szeretetéről. Krisztián elmondta, hogy jó tanárai voltak, akiknek nagy szerepe volt az íróvá válásában. Jelenleg újabb könyvön dolgozik, hasonló témában.

A kötetbemutatót nagy érdeklődés kísérte.

MMR: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/kovacs-krisztian-koetetbemutatoja/641494

zaol.hu: https://www.zaol.hu/helyi-kultura/2022/09/nagy-erdeklodes-ovezte-kovacs-krisztian-elso-regenyenek-bemutatojat-lentiben

Kapcsolódó képek - Kovács Krisztián kötetének bemutatója

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti