lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Mikulás-váró délelőtt

Egy elveszett piros sapka után „nyomoztunk” a könyvtárban 2022. december 3-án. Hogy kié volt? Hát persze, hogy a Mikulásé.

A Pro Arte Kulturális Egyesület Napvirág Bábcsoportja idén is egy vidám előadással lepte meg a gyerkőcöket, akik jókat kuncogtak a humoros történeten. A jó hangulatot mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a bábműsor zárásaként közösen elénekeltünk egy-egy dalt a várva várt Télapónak. Titokban ő is megérkezett, apró meglepetést hagyott minden kicsinek.

Ezután természetesen a kézműveskedésé volt a főszerep: karácsonyi manó és díszes karácsonyfa készült a bábozó óvónénikés a könyvtárosok segítségével. A kicsik és a szülők is belevetették magukat a munkába, nem kellett más, mint egy kis vatelin, némi ruhaanyag és pár díszítőelem. Csillogó és egyedi alkotások kerültek ki az ügyes kezek alól, ami akár a családi otthont is díszítheti.

A sok-sok könyv és a téli dekoráció is arra sarkallta az érdeklődőket, hogy körbenézzenek, olvasgassanak, válasszanak olvasnivalót a hideg napokra.  A mosolygós arcok, az elkészült mutatós díszek is arra engednek következtetni, hogy jól sikerült a délelőtt. Reméljük, jövőre is találkozunk!

Kapcsolódó képek - Mikulás-váró délelőtt

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti