lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Természeti kincseink nyomában

„Szép Zalában születtem…” – a zalai ember számára oly kedves dal első sora lehetett volna a március 11.-i ismeretterjesztő előadás, majd az azt követő túra mottója, hiszen olyan helyen élünk, ahol a természet körbeölel minket.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park két természetvédelmi őre várta a túrabakancsban, hátizsákkal és határtalan jókedvvel érkező érdeklődőket a könyvtárban. A 9.00 órakor kezdődő program első részében Lelkes András mutatta be élőhelyünket.  Az informatív előadás során hallhattunk többek között a helyi élővilág, élettér sajátosságairól mindezt színes fotókkal, térképekkel illusztrálva. A dimbes-dombos tájaktól eljutottunk egészen a lápos és a vizes élőhelyekig végigkövetve az állat- és növényvilág változatosságát.

Ezt követően indultunk el, célul a lentiszombathelyi Mária-fát kitűzve, ami nemcsak természeti szépségeinket gyarapítja, hanem egyben zarándokhely, vallási üzenete is van. A gyalogtúra során hol darvak kísérték utunkat, hol a hódok nyomát találtuk meg, hol a virágmező (hóvirág, ligeti csillagvirág, tőzike, orvosi tüdőfű, tyúktaréj, kakukkvirág) állított meg minket. A kissé szeles időjárás sem szegte kedvünket, a több mint 30 fős csapatunk örömmel követte és figyelemmel hallgatta túravezetőinket, akik rengeteg érdekességet elmondtak az erdők rejtett kincseiről.

Jóleső érzés volt a nap végére, hogy nemcsak sok-sok hasznos információval gazdagodtunk, hanem egy jó túrázó közösség gyűlt össze. Reméljük, hogy lesz folytatás! 

Az előadás a  TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00005 azonosítószámú "A helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben" című projekt keretében került megrendezésre.

Kapcsolódó képek - Természeti kincseink nyomában

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti