lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Közösségek Hete 2023

Nálunk ilyen volt a Közösségek Hete 2023-ban :)

K. Takács Betti és Szuszogó, Maszat, valamint Szasza volt könyvtárunk vendége a madarak és fák napja alkalmából. Hogy kik is ők? Egy kedves írónő, aki egy mesés könyvet, benne sok-sok aranyos történettel, mutatott meg kicsiknek és nagyoknak, főszerepben a három kis süni kalandjaival. Május 10-én a Móricz Zsigmond EGYMI alsósai vettek részt egy interaktív előadáson. A gyerekek érdeklődve hallgatták a mesés történeteket a szeretetről, barátságról, majd a játékfigurákkal is megismerkedhettek. Szóba került többek között a könyv keletkezése, a gyönyörű illusztráció valamint egy játék, ami a beszédes nevekre fókuszált.

Ökoirodalom? Igen! Gém ebben is segít! Az online játékokhoz olyan verseket válogattunk össze, melynek tematikájában környezetvédelmi szempontok is szerepelnek. A „Szemenszedett verselde” két részből állt: a játékos kedvűeket Nemes Nagy Ágnes, Tóthárpád Ferenc verseiből kiegészítő várta, melyet a Learninapps (https://learningapps.org/) tankockái segítségével készítettünk, valamint kirakó a Jigsawplanet (https://www.jigsawplanet.com/) használatával.

Játszani mindenki szeret, egy vidám vetélkedő még a borongós napokat is szebbé teszi. Ahhoz, hogy egy jó délelőttöt töltsünk el együtt, nem volt másra szükség, mint papírra, ceruzára, na meg játékos kedvre. Az apropó a Madarak és Fák napja volt, az „eszközök” pedig a különféle ismeretterjesztő és nyelvi játékok: szó- és képkirakó, képrejtvény, közmondások, totó, anagramma. A Kolping Gondozási Központból majd a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központból érkezett vendégeink hamar ráéreztek a játék ízére, egymás után oldották meg a feladatokat. Közben persze volt idő a beszélgetésre, a témával kapcsolatos érdekességek „megvitatására”.

lenti.hu: http://lenti.hu/index.php?aktiv=hirek&nyelv=hu&id=1865

Kapcsolódó képek - Közösségek Hete 2023

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti