lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

KSZR szakmai nap

A könyvtárosok együtt csodákra képesek! A Zala vármegyei KSZR (Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer) könyvtárosainak szerveztünk szakmai napot, hogy egymást segítve, jó ötleteket adva, egy tartalmas napot töltsünk el együtt a lenti könyvtárban.

Elsőként a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézmények negyedikesei segítségével bemutatták olvasásnépszerűsítő online programjukat. A gyerekek Berg Judit: Rumini című regényén keresztül, a gyakorlatban is megismerték AZOLO-t, a gólyalábas gyerkőcöt, aki amellett, hogy szeret olvasni, játékra hív minden generációt. Mottóját- olvasásra szánt óra nélkül ne teljen el egy nap sem- mi is magunkénak érezzük, ezért fontosnak tartottuk, hogy nálunk is hozzáférhetőek legyenek a programban feldolgozott kötetek. A játék után pedig a könyvtárban és a programban is megtalálható, előzetesen kiválogatott kötetekre azolo-s matricák kerültek, így aki játszani szeretne, könnyen megtalálhatja a neki megfelelő olvasnivalót. A kanizsai kollégák meglepetésprodukciója, megzenésített versek közös éneklése és jelelése, szintén nagy sikert aratott.

Ezt követően a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa, Horváth Lili kalauzolt el bennünket könyvtári marketing világába. Hallhattunk többek között a különböző közösségi felületek hatékonyságáról, a social media szerepéről, megismerkedtünk kreatív marketingeszközökkel és hasznos, a gyakorlatban már bevált tippeket is kaptunk.

A program csapatépítő játékkal folytatódott, utána pedig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese és munkatársai beszéltek az aktuális kérdésekről, többek között a megyei Zöld Sziget Programról. A beszélgetés végén több könyvtáros jelezte, hogy szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez.

zaol.hu: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/05/konyvtarosok-szakmai-napja-lentiben

Kapcsolódó képek - KSZR szakmai nap

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti