lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Kavicsok és gyémántok - könyvbemutató

Az Afrikáért Alapítvány jelentette meg Mutombo France: Kavicsok és gyémántok című kötetét, melynek bemutatójára került sor május 9-én este könyvtárunkban.

A szerzővel Király Boglárka beszélgetett – magyarul. Mindjárt a beszélgetés elején kiderült, hogy ez már a negyedik nyelv volt, melyet anyanyelvi szinten sajátított el a kongói születésű szerző - a törzsi, a nemzeti, az iskolában használt francia után – a legnagyobb kitartással és energiával. A kötet Mutombo France Afrikában leélt első 21 évének élményeiből született, s bepillantást enged az európaitól eltérő kultúrába, hagyományokba, mindennapi életbe. A közönség számára különleges élmény volt személyesen találkozni egy olyan emberrel, aki a miénktől annyira különböző körülmények között nőtt fel, s szinte sorsszerűen került Magyarországra. Kongóban töltött gyermekkora, melyben egyszerre jelen volt a „gazdag gyerek” és az „utcagyerek” sors, a családi kötelékek ereje és az édesanyától való időszakos megfosztottság élménye arra inspirálták, hogy eredeti terveitől eltérően más életutat válasszon. Tanulmányai végeztével Magyarországon maradt és az Afrikáért Alapítvány segítségével árvaházat működtetnek, sokezer gyermek iskoláztatását támogatják Kongóban és három másik afrikai országban.

Aki lemaradt az előadásról, vagy szeretne többet megtudni az elhangzottakról, a Kavicsok és gyémántok című életrajzi kötetet könyvtárunkból is kikölcsönözheti.

MMR: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/mutombo-france-koenyvbemutatoja-lentiben/707775

Kapcsolódó képek - Kavicsok és gyémántok - könyvbemutató

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti