lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar
2009. október 11.

Október 11-én, vasárnap is nyitva tartott a könyvtár. Több programmal is vártuk - a kölcsönzés és ingyenes beiratkozás mellett - a látogatókat: a honlapajánlókban az idõsebb és a fiatalabb korosztály is talált kedvére valót, a gyerekek elkészíthették saját kézmûves könyvÜket. KÜlönbözõ társasjátékok és a Napvirág Bábcsoport Az aranytulipán címû elõadása szórakoztatta aznapi vendégeinket.

Szabóné Balázs Mónika klinikai szakpszichológus elõadására kerÜlt sor október 9-én MegkÜzdési technikák, stratégiák az életkori válságok idején címmel. Az elõadás során nyomon követhettÜk az életben bekövetkezõ válságokat és lehetséges megoldásukat szÜletéstõl a halálig, bár a nagyobb hangsúly az idõsebb korban felmerÜlõ problémákra tevõdött. Az érdeklõdõ közönségnek és az elõadó közvetlenségének köszönhetõen az est - a témánál maradva - családias hangulatú beszélgetéssel zárult.

2009. október 08.

Ajándékkészítésre hívtunk harmadik évfolyamos gyerekeket október 8-án. A Nagyival a nagyiknak avagy Mi lapul a nagyik tarsolyában? címet viselõ kézmûves foglakozáson ötletes óvónénik - akik maguk is nagymamák - segítségével töklámpást és csipeszvirágot készítettek a gyerekek.

2009. október 07.

Október 7-én Keszthelyi Jenõ Lentiben élõ vadászíró és intarziakészítõ mûvész volt a vendégÜnk. A Honismereti EgyesÜlettel közösen megrendezett est Keszthelyi Márton - vendégÜnk unokája - szavalatával vette kezdetét. Betekintést nyerhettÜnk a vadászatot szabályozó jogi háttérbe, áttekintést kaptunk a vadászatnak az ember történetével párhuzamos fejlõdésével. Kacagtató és megható anekdotákat, elgondolkodtató és vitára sarkalló eseményeket egyaránt felelevenített az elõadó a beszélgetéssel végzõdõ esten.

2009. október 06.

Október 6-án a helyi óvoda nagycsoportosai és az általános iskolák elsõ osztályos tanulói voltak a vendégeink. Nagyapó és nagyanyó meséi-t hallgathatták meg a gyerekek két nyugalmazott pedagógus - Kovácsné Békefi Lívia tanítónõ és Soós Katalin óvónõ - tolmácsolásában.

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti