lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Utassy József Rédicsen élõ költõ húsz éve, fiatalon elhunyt fiának verscsokorban állított emléket, június 10-i rendezvényÜnk elsõ felében ezt hallhatták vendégeink négy versmondó tolmácsolásában. Az Akiért a Zambézi zokog címû est második felében Tóth Sándorné, a helyi Lámfalussy Sándor SZKI tanára beszélgetett a Kossuth-díjas költõvel.

2009. június 10.
Nyári program

A VáROSI KöNYVTáR LENTI idén is meghirdeti nyári programját 4-5. osztályos gyermekeknek "Mindent tudni akarok Lentirõl!" címmel.

Június 5-én ismét egy korábbi vendégÜnket ÜdvözölhettÜk körÜnkben. 2008-ban az Õrség és a Vend-vidék útszéli feszÜleteirõl készÜlt fotókiállítását hozta el hozzánk Márkus Rita, az Õrségi Nemzeti Park munkatársa. Mostani kiállításában Lenti és térsége volt fotóinak célpontja.

A Haranglábak földje - Lenti és térsége haranglábai fotókon címû kiállítása október 3-ig tekinthetõ meg a könyvtár olvasótermében.

2009. június 04.

Az Ünnepi Könyvhét keretében elsõként június 4-én dr. Fiedler Sándornével, a "Körorvos Úr, kérem!" címû kötet írójával találkozhattak látogatóink. A találkozón a szerzõ férjérõl - a sokak által tisztelt és szeretett körzeti orvosról - írott könyvébõl hangzottak el részletek, és a jelenlévõk közül is sokan elmesélték személyes élményeiket, történeteiket.

A bemutatott kötet könyvtárunkban megvásárolható.

2009 többek között a Csillagászat nemzetközi éve, ennek alkalmából május 26-án dr. Varga Márta fizikus, csillagász volt a vendégÜnk. Az 1993-ban Akadémiai díjat kapott, Õriszentpéteren élõ elõadó vetítéssel egybekötött estjén a kozmosz szÜletésérõl, életérõl beszélt a megjelenteknek, akik a közben felmerÜlõ kérdéseikre is választ kaptak.
Az elõadáson készÜlt képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetõk:

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti