lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Június 5-én ismét egy korábbi vendégÜnket ÜdvözölhettÜk körÜnkben. 2008-ban az Õrség és a Vend-vidék útszéli feszÜleteirõl készÜlt fotókiállítását hozta el hozzánk Márkus Rita, az Õrségi Nemzeti Park munkatársa. Mostani kiállításában Lenti és térsége volt fotóinak célpontja.

A Haranglábak földje - Lenti és térsége haranglábai fotókon címû kiállítása október 3-ig tekinthetõ meg a könyvtár olvasótermében.

2009. június 04.

Az Ünnepi Könyvhét keretében elsõként június 4-én dr. Fiedler Sándornével, a "Körorvos Úr, kérem!" címû kötet írójával találkozhattak látogatóink. A találkozón a szerzõ férjérõl - a sokak által tisztelt és szeretett körzeti orvosról - írott könyvébõl hangzottak el részletek, és a jelenlévõk közül is sokan elmesélték személyes élményeiket, történeteiket.

A bemutatott kötet könyvtárunkban megvásárolható.

2009 többek között a Csillagászat nemzetközi éve, ennek alkalmából május 26-án dr. Varga Márta fizikus, csillagász volt a vendégÜnk. Az 1993-ban Akadémiai díjat kapott, Õriszentpéteren élõ elõadó vetítéssel egybekötött estjén a kozmosz szÜletésérõl, életérõl beszélt a megjelenteknek, akik a közben felmerÜlõ kérdéseikre is választ kaptak.
Az elõadáson készÜlt képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetõk:

Két gõrice (a hûség próbája - balladáink, a magyar népköltészet remekei. A Városi Könyvtár Lenti és a Honismereti EgyesÜlet Lenti közös szervezésében megrendezett program keretében május 14-én a balladák világában tehettek egy mesés utazást a megjelent érdeklõdõk. Dr. Németh József muzeológus, irodalomtörténész a történeti hátteret mutatta be, míg a balladákat két versmondó - dr. Bencze Katalin és Szekeres Frigyesné - és a népdalénekes - Pusztainé Sebõk Lívia - elõadásában hallgathatták meg. Az élményt még teljesebbé tették Molnár istván grafikái és a balladák keletkezésének korát idézõ díszlet, mely Richter László munkája volt.
Az elõadáson készÜlt képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetõk:

2009. május 07.

Május 6-án este Kovács Zoltán diaporámás estjének gyönyörû képeit láthatták azok a vendégeink, akik elfogadták a meghívást a Séták Szimbával - Lenti és térsége képekben címû programunkra. A Lentiben tanárként dolgozó fotós városunkat és a környezõ telepÜléseket övezõ természet lenyûgözõ és a jövõ számára megõrzendõ értékeit örökítette meg a bemutatott képeken.
Az elõadáson készÜlt képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetõk:

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti