lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

A Lenti Város 30 éves programsorozathoz csatlakozva hirdettÜk meg idei nyári programunkat Mindent tudni akarok Lentirõl! címmel. A gyerekekkel - az egyÜtt töltött egy hétben - kézmûves foglalkozások, kiállítás-megtekintés és helytörténeti elõadás segítségével ismertettÜk meg városunk történetét. Kiemelt programjaink között szerepelt Simon Márta, a helyi Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskola tanárának elõadása a lenti vár történetérõl, a szécsiszigeti templomban és vízimalomban tett látogatás Wágnerné Kati néni vezetésével, az Erdészeti- és vasúttörténeti kiállítás megtekintése Kaliba Mihály kalauzolásával. A kézmûves foglalkozások alkalmával elkészÜlt Zala megye növény- és állatatlasza, a Szent Mihály Plébániatemplom makettje és Lenti címere is. Természetesen maradt idõ pihenésre, kikapcsolódásra is, a játékos vetélkedõk, a Sárberki-tónál eltöltött órák lehetõséget biztosítottak erre is.

Utassy József Rédicsen élõ költõ húsz éve, fiatalon elhunyt fiának verscsokorban állított emléket, június 10-i rendezvényÜnk elsõ felében ezt hallhatták vendégeink négy versmondó tolmácsolásában. Az Akiért a Zambézi zokog címû est második felében Tóth Sándorné, a helyi Lámfalussy Sándor SZKI tanára beszélgetett a Kossuth-díjas költõvel.

2009. június 10.
Nyári program

A VáROSI KöNYVTáR LENTI idén is meghirdeti nyári programját 4-5. osztályos gyermekeknek "Mindent tudni akarok Lentirõl!" címmel.

Június 5-én ismét egy korábbi vendégÜnket ÜdvözölhettÜk körÜnkben. 2008-ban az Õrség és a Vend-vidék útszéli feszÜleteirõl készÜlt fotókiállítását hozta el hozzánk Márkus Rita, az Õrségi Nemzeti Park munkatársa. Mostani kiállításában Lenti és térsége volt fotóinak célpontja.

A Haranglábak földje - Lenti és térsége haranglábai fotókon címû kiállítása október 3-ig tekinthetõ meg a könyvtár olvasótermében.

2009. június 04.

Az Ünnepi Könyvhét keretében elsõként június 4-én dr. Fiedler Sándornével, a "Körorvos Úr, kérem!" címû kötet írójával találkozhattak látogatóink. A találkozón a szerzõ férjérõl - a sokak által tisztelt és szeretett körzeti orvosról - írott könyvébõl hangzottak el részletek, és a jelenlévõk közül is sokan elmesélték személyes élményeiket, történeteiket.

A bemutatott kötet könyvtárunkban megvásárolható.

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti