lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

"Még mindig Beatles!" - Kovács Zoltán elõadása

2011. december 13-án, kedden került sor a könyvtárban Kovács Zoltán elõadására "Még mindig Beatles!- a legendás zenekar megidézése” címmel.

Hogy is kezdõdött a történet? Hogy tudta az 1940-es évek elején Liverpoolban megszületett négy egyszerû srác zenéjével meghódítani a világot? A válasz a zenerajongó fotós adatokkal, évszámokkal, nevekkel és színes adomákkal átszõtt elõadásából derült ki. Az est során betekintést nyerhettek a vendégek az együttes életébe és a 60-as évek "könnyûzene gyártásának” világába is, részletek bemutatására került sor a "Sárga tengeralattjáró” és az "Egy nehéz nap éjszakája” címû filmekbõl. Felcsendültek olyan népszerû és kevésbé ismert Beatles dallamok is, mint például a "Love, love me do”, "Something”, "Eleanor Rigby”.
Az elõadó régi álma valósult meg, amikor a Because címû zeneszám aláfestésével elkészítette saját diaporámás összeállítását, melynek téli, havas fákat ábrázoló képei a dallammal együtt a tél gyönyörû arcát mutatták meg. A zenekar megidézését azonban nem csak a dallamok, filmbejátszások, hanem poszterek, bakelit lemezek, naptár, könyvek is segítették, az ezekbõl álló minikiállítás az év végéig látható a könyvtárban.
Utolsóként a Long Play 33 1/3 címû hazai zenekar "Christmas time brings” címû dala csendült fel, már most karácsonyra hangolva mindenkit. A 60-as évek házibuli hangulatát megidézve zsíros kenyér és tea fogyasztásával, beszélgetéssel zárult a jó hangulatú este.

Kapcsolódó képek - Még mindig Beatles!

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti