lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Zalai sporthistória - kötetbemutató

2015. november 17-én került sor Kis János Zalai Sporthistória és Kis János-Csiki András Kárpát- medencei magyar olimpiai érmesek címû kötetek bemutatására.

Kis János, az Európai Sport Hagyományõrzõ Egyesület elnöke -17 kötet szerzõje- beszélt a könyveirõl, melyekben többek közt olvashatunk Mester Gyula, Wild Eleonóra, Horváth István Torma Gyula olimpiai érmesekrõl is.
Az est második felében a két sportoló vendéget hallhattuk. Gódorné Nagy Marianna olimpiai érmes kézilabdázó csornai származásáról, zalai gyökereirõl, majd sportolói pályafutásáról mesélt. Nagyon fiatalon kezdett kézilabdázni a Vasas csapatában. 18 évesen került ki az 1976-os montreáli olimpiára, -ahol elõször volt nõi kézilabda az olimpiák történetében- és olimpiai érmet nyertek csapattársaival. Ezt az érmet láthatták, kézbe is foghatták nézõink.Késõbb férjével Németországban és Ausztriában is éltek, jelenleg Szentgyörgyvölgyön a GÓ-NA Õrségi Szabadidõ Központot mûködtetik. A sport ma is szerves része életének, Lenti kézilabdasportjának központi alakja.
Ezután id. Vlaszák Gézát -tízszeres ifjúsági és négyszeres utánpótlás válogatott labdarúgó kapust- hallhattuk.
Az est végén lehetõség nyílt kérdések feltevésére is. Természetesen nem maradhatott ki a sorból a magyar foci jelenlegi helyzete, és érdekes kérdések és válaszok hangzottak el a sport pedagógiai hatásával kapcsolatban is. A találkozó végén dedikálásra került sor.

Kapcsolódó képek - Zalai sporthistória - kötetbemutató

Ugrás a teljes albumra

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti