lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Két keréken Amerikában

Egy álom, két kerék, harmincnégy nap, több mint ötezer km. Mentes Attila volt könyvtárunk vendége 2024. február 8-án, aki észak-amerikai túraélményeit osztotta meg a közönséggel.

Az estet Lapath Gabriella igazgatónő nyitotta meg, majd Baksa Melinda kérdéseivel elevenedett meg a hihetetlen élménybeszámoló. A Las Vegastól Denveren és Chicagón át Detroitig tartó úton „pihenésképp” a változatos tájra, a látnivalókra koncentrált: a kietlen sivatagi táj, a nagyvárosi metropoliszok forgataga, monumentális természeti képződmények, nemzeti parkok. Egy-egy természeti csoda eléréséhez 100-200 km-es kitérőt kellett tennie. Rengeteg fotót készített, melyeket végigkövetve mesélte el tapasztalatait: az emberek segítőkészsége, a teljesen más közlekedési kultúra, no meg a sok-sok érdekesség. Kiemelte a Grand Canyon szikláit, a Hoover-gát nagyságát, a különleges chicagói vasúthálózatot.

Természetesen az extrém körülmények – 530C-os hőség, homokvihar, tornádóveszély,3000 m tengerszint feletti magasság – sem tántorították el attól, hogy a bő egy hónapig tartó utazáson végig sátrazzon.

Habár egyedül tette meg ezt a nagy utat, egy álma teljesült, hiszen a legendás 66-os út, Észak-Amerika már gyermekkorában is vonzotta. A kerékpár egész életében hangsúlyos szerepet kapott hiszen a túrázás (Olaszország, Franciaország, Németország, Montenegro, Albánia, Törökország) mellett versenymúlttal is rendelkezik Attila.

MMR: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/mentes-attila-uti-beszamoloja/697749

Kapcsolódó képek - Két keréken Amerikában

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti