lentikonyvtar.hu Városi Könyvtár Lenti weboldala
8960 Lenti Templom tér 5 vklenti@lentikonyvtar.hu +36 92 551 077 facebook.com/lentikonyvtar

Elbűvölve - kiállításmegnyitó

Szabó Elekné Csider Bernadette, amatőr festő, nyugalmazott pedagógus kiállítása nyílt tegnap este a könyvtárban. Horváth László polgármester köszöntője utánTájcsnekné Marton Éva méltatta a művész munkáit. A Mixolid Kamarakórus produkciója színesítette az eseményt.

Szabó Elekné CsiderBernadette élete során zenei és pedagógiai területen tevékenykedett, de mindig is vonzódott a képzőművészethez. Kiemelte, hogy már gyermekként megvolt a rajztudása, de életkörülményei miatt akkoriban nem volt lehetősége a képzőművészet területén kiteljesedni. A zene és ének iránti szeretetéből adódóan a főiskolát a pécsi tanárképzőn végezte, majd karnagyként dolgozott, és a szentgotthárdi Állami Zeneiskola igazgatójaként vonult nyugdíjba.

A szabadidejében a kulturális élet szervezésében is aktívan részt vett, színdarabokat és gyermekoperát is rendezett, aminek a díszletét is maga tervezte és készítette. Különböző képzőművészeti szakkörökben tanulta és gyakorolta a festészeti és kézműves technikákat, minden lehetséges alkalmat megragad, hogy fejlessze tudását. Szentgotthárdon, ahol jelenleg él, Szombathelyen, Lovásziban és szülőfalujában, Répceszemerén is volt kiállítása.

A Covid időszak alatt, amikor a szokásos tevékenységeket nem lehetett végezni, a művészet és a festészet került előtérbe.

A művész elmondta, hogy Lovásziba és Lentibe szívesen tér vissza, hiszen életének jelentős részét itt töltötte, tanított az általános iskolában, majd a lenti Zeneiskola lett munkahelye. A Városi Vegyeskart is ő vezette egy időben. Művészetén keresztül szeretné, hogy az átélt élményeket közvetítse és átadhassa a közönségnek is.

Az „Elbűvölve” című kiállítás 2024. április 27-ig látható könyvtárunkban. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

MMR: https://www.rtvslo.si/mmr/hirek/terepjaro/szabo-elekne-csider-bernadette-kiallitasa-lentiben/700604

Kapcsolódó képek - Elbűvölve - kiállításmegnyitó

Ugrás a teljes albumra

Kapcsolódó videó

© 2020 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti